Domen Pavletič : “If not now, when?”

 
V tokratnem razgovoru vam predstavljam mladega in obetavnega Domna Pavletiča
Lep pozdrav Domen, prosim zaupaj nam, kako se je vse skupaj začelo in kdo te je navdušil za borilne veščine ?
Lep pozdrav tudi tebi in vsem bralcem! Ko sem bil še otrok sem zelo rad pogledal kakšen film kjer igra Jackie Chen ali pa kakšen dvoboj boksa. Nad boksom sem bil vedno navdušen, a v mojem kraju ali okolici ni bilo nobenega kluba kjer bi lahko treniral. Ko smo se pri mojih šestnajstih letih preselili v Novo Gorico sem začel trenirati kikboks, ki je bil največji približek mojim željam.
Vsakdo je imel in ima nek športni vzor, kdo je to v tvojem primeru ?
Nekega pravega športnega vzora oz. vzornika nisem nikoli imel. Bil sem pa obdan z veliko sorodniki ter prijatelji, ki so se ubadali z določenim športom bodisi tekmovalno ali rekreativno, od katerih sem se veliko naučil in vprašal za nasvete. Tudi dandanes, vzornika še vedno nimam, spremljam uspešne ljudi po internetu, gledam videote, berem intervjuje in od vsakega poskušam pobrati tisto s čimer si bom sam pomagal.
Koliko let in katere borilne športe treniraš ?
Treniram že šest let. Prvo sem tri leta treniral kikboks, sedaj pa tri leta mešane borilne veščine.
Bliža se tvoj novi nastop, tokrat v Italiji natančneje v Rimu kakšni so tvoji občutki ?
Fantastično, komaj čakam! To bo prvi moj nastop, ki je tako daleč in mislim da največji event kar sem jih kdaj imel in definitivno bom na temu eventu bil najbolj pripravljen kot sem bil do sedaj.
Kje ter s kom se pripravljaš ?
Pripravljam se v Tolone boxing team-u v Cervignanu v Italiji z mojstrom Alessandrom Tolonom, z njim preživim tudi večino treningov kar se tiče stand up tehnike, kardia ter sparingov. Za parter mi pa v malem pomaga tudi Nejc Potokar.

22221862_794604550720195_6043979439996468164_n73342939_10215992244983446_5369619640181850112_n
Kako potekajo tvoji treningi in priprave na nastop ?
Treniram 6x tedensko, saj mi delo vzame veliko časa ter energije. Večina treningov je v stand up-u, 1x tedensko imam grappling, ostalo so pa kardijo trening ter sparing. Kot sem že zgoraj omenil, sem prepričan, da bom na dan eventa fizično in psihično zelo dobro pripravljen.
Če se ne bi ukvarjal z borilnimi veščinami s katerim športom bi se potem ukvarjal ?
Ojej, težko vprašanje… Preizkusil sem se v veliko športih, a v nobenem nisem bil posebno dober hahaha, niti vztrajen. Verjetno bi samo za dušo in zdravje treniral v fitnesu.
Kdo je zate najboljši svetovni MT oz K-1 borec vseh časov oz trenutno ?
Mirko Cro Cop Filipović, definitivno!
Kakšen je po tvojem mnenju recept za uspešnega borca ?
Nek vsesplošne recept je, da imaš kanček talenta in veliko volje ter predanosti. Mislim pa, da ima vsak, drugačen osebni recept.
Ali imaš podporo družine in kaj to pomeni zate ?
Odvisno, rečmo da v večini ja. Podpora družine mi veliko pomeni, saj s tem pokažejo, da me razumejo in vidijo, da hočem narediti nekaj več iz sebe kot sem zdaj.
Kateri je tvoj športni oziroma življenjski moto ?
.“If not now, when?”… Spodbudi me na športni, kot na življenjski poti
Kako pomembna je po tvojem za vrhunskega športnika zdrava prehrana?
Tako kot je treba imeti kvaliteten trening in kvaliteten počitek, pri prehrani ni nič drugače. Bolj zdravo kot človek jè, boljše se počuti, dela boljše treninge in dobiva boljše rezultate. Seveda si pa lahko izven priprav kaj privoščimo.

IMG-2f580737aa615fd1313d2b96936ef227-V
Kaj je tisto nekaj, kar te vsak dan motivira, da vztrajaš pri borilnih veščinah in napornem treningu?
Na prvem mestu so sanje tiste, ki poganjajo vse skupaj. Imam visoko zastavljene cilje in brez napornih treningov jih nebom uresničil. Seveda je za mano tudi izjemna ekipa z Alex-om na čelu, ki me spodbuja, motivira in pomaga pri vsem.
Ali imajo borilni športi po tvojem mnenju prihodnost v Sloveniji?
Absolutno. V Sloveniji je veliko dobrih klubov, veliko odličnih borcev in na raznih tekmovanjih je to bilo dokazano. Mislim, da bo s časom vse več tekmovanj in, da se bodo borilne veščine razvile tako dobro kot so drugod.
Se kdaj znajdeš pred oviro, ko bi najraje odnehal?
Ovire so prisotne in vedno bodo, ampak, da bi zaradi tega odnehal… Nikoli.
Ali nam lahko zaupaš, kaj počneš v prostem času?
V prostem času, rad preživljam čas s punco, gledam filme in ufc ali pa berem kakšno knjigo.Priznam,da igram včasih tudi xbox.
Kako bi opisal sebe v treh besedah?
Vztrajen, delaven, dobrosrčen.
Kaj lahko svetuješ mladim ,ki bi se želeli ukvarjati z borilnimi veščinami pa ne vedo kako začeti ?
Če je možno, svetujem naj si dobijo klub v svoji bližini in začnejo trenirati kar jim je všeč. Ko enkrat dobiš klub, ti bodo ljudje v njem pomagali in te vodili. Če to ni možno in je volja velika, je še vedno tukaj YouTube, internet in kakšna dobra knjiga iz katerih se lahko kaj naučiš.

FB_IMG_1572294981269
Kje se vidiš čez 15 let, še v borilnih veščinah ali se boš posvetil drugim stvarem?
Prvo, upam, da bom lahko užival v sadovih mojega truda. Rekel bom, da tudi z borilnimi veščinami definitivno, ne vem pa kakšne poti bom imel takrat odprte.
Sporočilo našim bralcem ?
Hvala vsem, ki si bodo vzeli čas za branje in hvala tudi ekipi Fight madness za to predstavitev. Zahvalil bi se rad tudi Tolone boxing team-u ter trenerju Alessandru Tolonu, za priložnost, da lahko sodelujem z njim.
Hvala za razgovor
Milan Krušič

12821359_1059840644075372_780568834929151240_n

Share this post: