Denis Chorchyp:Ostanite to kar ste !!!

V novem razgovoru vam predstavljamo …..pa saj ga vsi poznate Chorchyp !!!
Borilni športi te ”spremljajo” že od otroštva kdaj se je vse skupaj začelo ?
Vse se je začelo,ko je starejši brat prinesel domov filme Bruce Leeja in Van Damma..Takrat sem bil v prvem razredu in takoj sem se navdušil nad borilnimi športi. Na žalost takrat ta šport ni bil še toliko razvit,ampak nekje v 6.razredu ,ko sem imel 12 let,se je v Kranjski Gori pojavil karate klub Slovan in takoj sem se vpisal..od takrat je to moj šport:)
Dolga leta si treniral karate, ter postal državni prvak zaupaj nam prosim kaj pa je zate tvoj največji uspeh ?
Zame največji uspeh je danes moj klub borilnih veščin Samurai in dobri ljudje okoli mene.. To da se lahko ukvarjam s stvarmi ki so mi všeč in v katerih uživam,je nekaj najlepšega..hkrati pa poučujem druge borilnih veščin in vsega kar sem se naučil v življenju..Športni uspehi so pa zgodba zase, na to gledam samo kot izkušnjo za poučevanje naprej..
Si K1 borec ali si kdaj razmišljal, da bi se pomeril tudi v MMA-ju, ali boš ostal pri K1?
Hotel sem se pomeriti tudi v MMA,ker sem tud treniral neki časa in skoraj bi prišlo do prve borbe na WFCju,ampak takrat je nasprotnik odpovedal meč in tako sem vztrajal pri K1..Medtem sem spoznal še legendarnega trenerja Luciena Carbina,ki mi je posredoval nekaj svojega znanja in tako sem se še bolj zakoreninil v tem stilu..
Kako poteka ”normalen” dan Denisa Porčiča?
Če ti povem po resnici,je vsak dan isti in skoz dogaja 🙂 Po navadi vstanem in grem na delo v fitnes,kjer delam kot receptor in trener,med delom naredim še svoj trening in ko končam,se že pripravljam za treninge otrok in odraslih v svojem klubu..Zvečer seveda naredim še svoj trening borilnih veščin,vmes pa ne pozabim na svojih 6-7 obrokov hrane:)) Velikokrat sodelujem na kakšnih dobrodelnih prireditvah kot glasbenik in vsake toliko časa pade tudi kakšen koncert;) To je pa vsa umetnost:)
Kako uskladiš privatno življenje, glasbo in borilne veščine, saj vsaj slednje zahteva veliko predanosti?
Jaz sem predan vsaki stvari,ki se je lotim in če se je lotim,se je lotim s srcem. Ko to narediš,nobena stvar ni težka in vse se da uskladit..Je pa res,da vse skupaj vzame veliko časa in energije,tako ,da je prostega časa zelo malo,ampak se vedno obrestuje;)
Veliko zmago pa si dosegel na FFC v Ljubljani proti Dženanu Poturku kako po tem času sedaj gledaš na to skoraj reči senzacijo ,ki si nam jo priredil ?
-Ko sem se boril proti Poturku,sem vedel, da je veliko izkušenejši od mene in da bo težka borba. S tem se nisem prav veliko obremenjeval in verjel sem v svoje sposobnosti..Skušal sem biti potrpežljiv in skoncentriran,da ne bi porabil preveč energije..Veliko sem treniral udarec s katerim sem ga na koncu tudi zadel,ampak roke še nisem niti stegnil do konca,ko je sam naletel na udarec..Mislim,da ga je pokopala nadutost s katero je prišel v fight..
Boril si se v mnogih organizacijah kje si se najbolj počutil ?
Najbolje se počutim v organizaciji FFC..pri njih se borci lahko počutijo kot gospodje in ne kot ena gamad ki se rada pretepa in na koncu še ni plačila:)
Kaj zate pomeni Fair Play in tvoj pogled na t.i. thrash talk med borci ?
Fair play je zame upoštevanje pravil in spoštovanje do nasprotnikov,da vedno daš vse od sebe in ne izvajaš umazanih trikov samo za to,da prideš do zmage,kajti situacija je kaj kmalu vrnjena..Trash talk je pa zanimivost tega športa in nekateri jo uporabljajo za ustrahovanje nasprotnika,pumpanje svojega ega ali pa samo zato,da privabijo gledalce..to mora bit;)
Imaš zvesto bazo fanov ,ki pridejo na borbe celo z avtobusi je to zate motivacija ali breme odgovornosti ?
Je eno in drugo 🙂 vesel sem ko vidim fane,ki navijajo zame, da prihajajo v take številu in da prihajajo zaradi tega kar sem..hkrati pa je v meni tudi neka napetost,da jih ne razočaram in kot veste mora pred borbo biti prazna glava. Ampak malo sem se že navadil tega pritiska in tudi vem, da bodo moji pravi fani ob meni ob zmagah in porazih..to so pravi fani;)
Imaš tudi svoj klub nam lahko poveš kaj več o klubu ?
-KBV SAMURAI sedaj deluje kakšno leto dni in smo se z mojim teamom lotili stvari zelo resno.. registrirali smo svoje društvo,se prijavili na razpise ,v kickboxing zvezo Slovenije in sedaj imamo preko 120 vadečih. Imamo okoli 80 otrok in 40 starejših članov,od tega sedaj tekmuje 30 otrok in 2 odrasla,ki tekmujeta v trdih disciplinah..tudi prej sem se že ukvarjal s trenerstvom,ampak smo vedno tekmovali preko drugih klubov,tako da sem sedaj vesel,da imam svojo ekipo,ki mi veliko pomaga pri vsemu,se razumemo,razvijamo posel še na drugih področjih in mi brez te ekipe to nebi uspevalo..
Tvoja najljubša hrana ?
-Lešnikova čokolada :))
Če bi te nekdo postavil pred dejstvo: glasba ali borbe za kaj bi se odločil?
-Izbral bi borbe..glasba je bila vedno bolj kot hobi, z borilnimi veščinami sem se pa tako rekoč rodil in upam da bom s tem tudi umrl;) kot star mojster:)))
Nam lahko zaupaš kakšno anekdoto z nastopov in potovanj?
Hahahahahaha..no ob tem vprašanju sem se spomnil na vse anekdote do sedaj:)) težko bi izbral najboljšo,ampak povem ti eno najkrajšo:) Ko smo še delovali kot Kocka,smo imeli veliko koncertov po vsej Sloveniji in na koncertih je res dogajal..energija na odru,energija od folka in ko to doživljaš,si v transu:) No,ko smo bili na vrhuncu nekega nastopa v Trbovljah,je eden od članov v vsej evforiji začel skakat po odru in se dret: GREEMOO GROSUPLJE, GREMO GROSUPLJE.. vsi smo se ustavili za par sekund,mi na odru in vsi ljudje pod odrom:) Lahko si predstavljate vse ljudi,ki skačejo in naenkrat obstanejo:) No,v nekaj sekundah smo nadaljevali brez zapletov,ker se je ta član spomnil da smo v Trbovljah:) Čez nekaj dni smo res imeli nastop še v Grosupljem in ta član me vpraša: Ejga a smo zdj v Grosuplah??
Vedno, ko se srečamo si pozitiven in nasmejan kako ti to uspeva ?
-Nevem,mogoče prav zaradi tega ker vse to rad počnem in ko sem obkrožen s pravimi ljudmi,tudi jaz potem oddajam dobro voljo;) Mogoče sem pa samo tak človek in sem vesel,ker lahko delam kar delam;)
Ali imaš že dogovorjen kakšen nov nastop ?
-17.4. v Tivoliju fight proti Vasil Ducarju..
Kje se vidiš čez 10 let ?
Definitivno si želim ostati v borilnih veščinah in posredovati svoje znanje mladim in starim,rekreativcem,tekmovalcem in profesionalcem v borbah..Matic Pranjič,moj nadobudni tekmovalec kaže vse znake za prehod med profije;)
Sporočilo fanom in prijateljem ?
Moje sporočilo fanom in prijateljem je enostavno..rad vs mam in ostante to kar ste;)

Hvala Denis .

Fights 659

FMUFight

Share this post: