CHIA JAGODNI VANILIJEV PUDING

CHIA JAGODNI VANILIJEV PUDING
Za 4 osebe
Sestavine za chia jagodni del pudinga;
250 ml kokosove vode ali kokosovega mleka iz tetrapaka
4 žlice semen
250 g jagod (3-4 jagode pustimo za okrasitev)
2-3 žlice eritritola ali 2-3 g stevije (količina sladila po želji)
¼ žličke glukomanna
Za ta sadni del pudinga najprej namočimo chia semena v kokosovo vodo. pustimo namočeno 2 uri. Prvih 15 minut večkrat premešamo, da ne nastanejo grudice. Dodamo zmiksane jagode.
Jagode zmiksamo, lahko pa jih samo drobno narežemo, po želji. Dodamo jim sladilo in po potrebi ob stalnem mešanju malo glukomannana, da se nam ne skepi. Če pa glukominnana nimamo lahko damo še eno žlico chia semen in pustimo stati še 10 minut, da se zmes zgosti.
Za vaniljev puding potrebujemo
300 ml kokosovega mleka iz tetrapaka
1 žlica konjak glukomannana
2 žlici eritritola
1 žlička vanilj ekstrakta
Konica noža 100% burbonske vanilje
½ žličke mešanice kurkume, ingverja in cimeta
1 žlička kokosove moke, le je potrebno
Ščep soli
Kokosovo mleko nalijemo v globoko posodo in mu dodamo vse sestavine razen kokosove moke in glukamannana. Ob stalnem mešanju z mikserjem Glukomannnan počasi stresamo v mleko, da se nam ne naredijo grudice. Miksamo dobri 2 minuti in masa se začne zgoščevat. V primeru da je pregosto dodamo še malo mleka. Če pa se zgodi, da je masa preredka potem gostoto reguliramo s fino mleto kokosovo moko. Ko smo dosegli želeno konsistenco, napolnimo skodelice najprej z vaniljevim pudingom, nato pa še s chia-jagodnim pudingom. Po vrhu okrasimo z mešanico veganske smetane, ki smo jo pomešali s tremi žlicami kokosovega jogurta in eno žličko eritritola ter z narezanimi jagodami.
Dober tek!
Andreja Krušič

chia jag- van pudingchia jag- van puding

Share this post: