Austrian Fight Challenge 10 Vienna

Austrian Fight Challenge se je iz Tirolskega Kufsteina tokrat preselil v glavno mesto Avstrije, kjer se je odvil že 10. zaporedni AustrianFightChallenge.
Gledalci so do zadnjega mesta napolnili dvorano Hallmann Dome, kjer so si ogledali kar 18 borb po pravilih K1, MMA ter BOKS.
Nastopali so borci iz kar 8 držav in sicer Avstrije, Srbije, Hrvaške, Brazilije, Nemčije, Švedske Madžarske in Slovenije.
V prvem delu se je odvilo 8 borb. Najbolj pa je navdušila zadnja borba prvega dela, potem ko je v prvi rundi z highkickom prišel do klasičnega knockouta domačin Muslim Danaev.

Po kratkem premoru pa je sledil še glavni del večera v katerem, bi morali videti 10 borb vendar se nasprotnik domačina Ibo Aslana ni pojavil na dan dvoboja in tako je odpadla ena glavnih borb večera.
Drugi del sta otvorila Hrvaški borec Zoran Đođ in Tamirlan Dadaev. Po treh rundah se je borba zaključila z neodločenim izidom.
Pred zadnjimi 5 borbami večera sta sledili dve borbi v boksu, kjer sta slavila Ruben Wolf in Mansur Elsaev oba s tehničnim knockoutom.
AFC pa je okronal tudi nova dva prvaka. V K1 je to postal Irshat Gupurjan, ki je slavil s sodniško odločitvijo. V MMA borbi pa je do naslova prvaka prišel Michael Rirsch.
Sledila je borba edinega Slovenskega predstavnika ta večer. Gašper Kustrin je po sodniški odločitvi premagal veliko bolj izkušenega Avstrijskega borca, ki ima preko 120 borb Renea Hackla.
Zadnja borba večera se je odvila med borcem iz Brazilije Carlos Da Cruz in domačinom Darkom Banovićem.
Po prvi rundi je bolje kazalo Banoviću, vendar je v drugi rundi pobudo prevzel Da Cruz in v drugi polovici druge runde slavil z Knockoutom.

SrdjanVasiljković def. Mago Isaev (DEC)
Davut Doganay def Andrej Cvejic (DEC)
Jamalouzarida def. Strahinja Milovanović (TKO R1)
Matej Tomiljanović def. Vedat Dogan (TKO R1)
Ahmed Abdulkhadirov def. Samuel Kaminger (KO R1)
Daniel Matusic def. Alex Kherfallah (DEC)
Deni Murselovic def. Tamas Bajzath (DEC)
HarisDolovac def. Nikola Nestorovic (DEC)
MuslimDanaev def. Fabrice Kindombe (KO R1)

Zoran Đođ vs Tamirlan Dadaev (DRAW)
Ruben Wolf def. Andras Csomor (TKO)
Irshat Gupurjan def. Karl Proderutti (DEC)
Michael Rirsch def. Valid Abdulrachmanov (DEC)
Mansur Elsaev def. Zoltan Sera (TKO)
Gašper Kustrin def. Rene Hackl (DEC)
Andreas Gustaffson def. Amilcar Alves (TKO R3)
Carlos Da Cruz def. Darko Banović (TKO R2)

 

Žiga Knuplež

Share this post: