Antonio Plazibat : Ne borim se i ne treniran da bi bio drugi !!!

V novem razgovoru vam predstavljamo izjemnega športnika , ki prihaja iz Splita za vas in Fight Madness Antonio Plazibat !
Pozdrav Antonio kako je sve počelo i, ko te je uveo u borilački sport ?
U borilački sport me zapravo uvela videa na youtubue od boraca šta sam gledao prije nego sam počeo trenirat. I otac se uvik bavija nekakvim borilačkim sportom reakreativno uz vojsku pa je mene kao dijete jos učio neke sitnice kad bi bija zainteresiran i malo po malo sam poćeo trenirat. I od samog starta sam znao da se želim borit i to raditi kao posao.

Kojim borilačnim sportovima si se sve bavio do sada ?
Kao dijete sam trenirao judo nekoliko godina nakon toga mala pauza pa mma nesto sitno i sad muay thai i kickbox i box.

Kako je pala odluka da se baviš sa K1 ?
Pa još kao ditetu mi je bilo interesantno i pratija sam k-1 borbe kad bi se prenosile na televiziji iz japana . Tako da oduvjek me to zanimalo . I ko dijete sam ima osječaj da su borci poput nekakvih superheroja hahah pa mi je uvik bilo privlačno.

Gde treniraš ,ko je tvoj trener i kakav je tvoj radni dan kad se spremaš za nastupe
Treniran u Ameno gymu u Splitu. Treneri su mi Milivoj Bajić i Veljko Vetma. Pa uvjek sam u treningu jer želim napredovat i biti najbolji. Al kada se pripreman za borbu treninzi su dva puta dnevno. Ujutro se radi expozivnost i kondicija a navečer tehnika i sparinzi. Naravno iden i na masaže i u fizioterapeuta Vinka Tranfića koji se brine o mom tijelu.

39869167_2121823548068836_5758178249049899008_o

2017 postao si svjetski prvak , možeš nam reči kakvi su bili tvoji osječaji ?
Naravno da je bio super osječaj jer sav trud šta sam uložio i odricanje u pripreme se isplatio na kraju. Ambiciozna sam osoba i planiran učiniti još mnogo toga u borilačkom svijetu. Sam sebi sam največi kritičar uvjek tako da praktički nikad nisan zadovoljan hahahhaha uvjek može bolje.

24176922_10210467009614569_3208438328211731948_n
Koje ljudske osobine najviše cijeniš ?
Iskrenost , poštovanje , lojalnost ,
Trenutačno se nalaziš u Holandiji gde se spremaš na nove izazove ,molim te reci nam kakva je razlika izmedju treninga tamo i kod nas ?
Pa u Holandiji imam veći broj sparing partnera za sparirati i mogu češće napraviti kvalitetne sparinge i jake. Dok u Hrvatskoj uvjek fali kvalitetnog sparinga

Nastupio si u Japanu pa nam molim te reci kakva publika je tamo i kako oni podržavaju borilačke sportove ?
Pa definitivno to više cijene nego mi. I voljni su podržati puno više svoje borce i doći navijati za njih i platiti karte da bi pogledali borbe. Puno više cijene sport i sportaše.
Imaš več povrdjen novi meč ?
Trenutno smo u pregovorima i dogovorima di , šta ,kako…..
Nastupao si u najboljim organizacijama širom svijeta gde si se najbolje osječao i zašto ?
Svugdje je bilo lijepo otič i viditi razlicite kulture i ljude. Svugdje imam lijepe uspomene tako da je teško odabrati neku posebno. Al za sada mi je sigurno u Japanu bilo najzanimljivije a i tamo sam ostvario svoj največi uspjeh pa tako da moram izabrati izabrao bi Japan.

Imaš veliku podršku familije kako to utječe na tebe ?
To mi znači mnogo i gura me svaki dan da budem sve bolji i bolji i da dajem više od sebe kad mi se i ne da i umoran budem.

37573059_1956887464602035_4722762509881180160_n
Kada čemo te opet imati prilikuvidjeti u FFC ?
Neznam još nista u vezi toga tako da nemogu reč. U ffc sam uvjek imao dobre borbe i guštao se boriti.
Znamo ,da suborilački sportovi jako slabo zastupljeni i potpomognuti od državnih institucija pa i medija bar kod nas u Sloveniji .Kako je kod vas ?
Ista je situacija svugdi al eto triba se izboriti za medijskog prostora malo. Al od Japana i osvajanja k1 pruženo mi je malo vise medijskog prostora šta je lijepo.

Ako se sada osvrneš natrag dali bi i šta mijenjao u svom sportskom životu ?
Počeo bih trenirati prije to je jedino.
Na koju stvar u životu ne bi nikad pristao ?
Iskreno ne znam kao šta kažu nikad ne reci nikad. Život natira čovika na sve htio on ili ne. Neznam trebao bih dobro razmislit da to kazem.

Koji su najpoznatiji borci, s kima si do sada surađivao ?
Alistar Overeem za sada sigurno. Ali tu je i Branko Cikatić legenda hrvatskog sporta. Hesdy Gerges , Upoznao sam se s Ernesto Hoostom i napravio lagani sparing šta je bila velika čast , Peter Aerts. Sretan sam jer sam imao priliku upoznati mnoge velike borce ovo sam samo nabrojao najpoznatije.

39386928_2117556818495509_5261925667401891840_n

Ko je Antonio kad nije u ringu ?
Mladi otac , dijete koje još redovno gleda crtiče i čita stripove , spavalica mogu prespavat dane , volim gledat filmove najdraži žanr su mi superjunaci , i dobro se zabaviti u svemu i volim adrenalinske stvari , volim plesat.

35701206_2059927747591750_7596425291119984640_n
Kako bi sebe opisao u tri rečenice ?
Uh to je teško pitanje al evo nabroja sam u pitanje prije neke stvari šta volim raditi.
Na koji uspjeh u životu si najviše ponosan ?
Pa svaki uspjeh mi nešto znači jer me svaki doveo malo naprid i gurnuo i dao taj vjetar u ledja u borilačkom sportu. Trenutno mi je največi osvojena k1 titula al svaki je dio života i na svaki sam ponosan.
Koja je tvoja omiljena hrana ?
Pizza ali najdraža je 4 vrste sira s extra dodatcima slanina , pršut , šunka , piletina , kobasice i da je kora punjena sirom hahahah volim jest , takodjer kfc, mcdonalds i takve gluposti volim jer uvjek držim prehranu zdravu pa se zaželim nečega lošeg.

Koji je tvoj najteži meč u karieri do sada ?
Pa svaki jebija težak na svoj način, ovo je sport takav da i pobjediš kako se kaže lagano uvik iz borbe izades s hematonima i boli noga , šaka ,ruka. negdi tako, da je svaki meč bio težak na svoj način. Veliki dio svih borilačkih sportova ima psihička igru tako da je svaki meč uvjek težak.

Šta bi se moralo dogoditi, da Antonio napusti sport i totalno promijeni stil života ?
To se neče desit nikad jer kao sta sam rekao kao dijete sam odlučija da cu se tuč hahahah…

Tvoji planovu u nastavku kariere ?
Planovi su biti najbolji i na vrhu ne borim se i ne treniran da bih bio drugi.

Gde se vidiš nakon sportske kariere možda u ulozi trenera ?
Vjerovatno kao trener i da nastavim raditi to iz gušta i prenosim svoje znanje al isto tako želio bih imati i voditi firmu i biti u poslovnom svijetu i tu napredovati koliko mogu. To vidim kao izazov i čini mi se zanimljivo.

Kako posle napornih treninga puniš svoje baterije ?
Spavanje , hrana, masaže , istezanje , igranje igrica na ps4 , critiči, stripovi, igram se s sinom , al kvalitetan odmor i kvalitetna hranu i masaža su najbitniji.
Tvoja poruka našim čitateljima ?
Veliki pozdrav od mene nadam se, da vam je bilo zanimljivo ćitat ove moje gluposti hahaha. Pozdrav i želim vam svima ugodan dan.

Hvala za odgovore i sve dobro unaprijed
Milan Krušič

Share this post: