AMBASADOR TAJSKEGA BOKSA ZA SLOVENIJO NA OTVORITVENI SLOVESNOSTI NA TAJSKEM – MUAYTHAI DAY 2019

 

AMBASADOR TAJSKEGA BOKSA ZA SLOVENIJO
NA OTVORITVENI SLOVESNOSTI NA TAJSKEM

6. februar je »MUAYTHAI DAY« oziroma dan tajskega boksa za 132 držav, ki so članice svetovne organizacije za tajski boks IFMA.
Na ta dan častijo očeta tajskega boksa, kralja Somdet Phra Sanpheta VIII., znanega tudi kot Phra Chao Suea (Tiger King), ki se je 6. Februarja 1702 povzpel na prestol.

Na povabilo svetovne organizacije IFMA,se je otvoritvene slovesnosti udeležil g. Iztok Vorkapić, predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, kot muaythai ambasador za Slovenijo in Balkan. Ob njegovem prihodu sta ga sprejela: Stephan Fox, sekretar Svetovne organizacije IFMA, podpredsednik WMC, podpredsednik SportAccorda in predsednik AIMS in prikupna Charissa Chan Tynan, športna direktorica svetovne organizacije za tajski boks IFMA. Iztok Vorkapić se je udeležil socialnega projekta »United Through Sports« in »Sport Is Your Gang«, kjer so skupaj z direktorjem SportAccorda Nisom Hattom, direktorico imenovanega projekta Julijo Govinden, prostovoljci in otroci igrali: nogomet, košarko, badminton in poučevali muaythai-tajski boks.

Sedem dnevna slovestnost, se je odvila pod pokroviteljstvom Kralja in Ministrstva za kulturo, turizem in šport. Vodil jo je minister za šport, Kongsak Yodmanee, in predsednik IFMA, dr. Sakchye Tapsuwan, ki je pozval vse gostujoče ambasadorje in predsednike naj bodo zgled mladim in naj uporabijo moč športa za boljši jutri in mir v svetu.

»Tajski boks je kultura, umetnost in svetovno priznan šport, in za milijone ljudi, način življenja.«

IMG-eeac045a917b765814665313e2a64fe7-V MUAYTHAI DAY 2019

Share this post: