Alisa Ramakić : Čovjek treba slušati svoji intuiciju, uvijek !

Lijep pozdrav Alisa

Lijepi pozdrav tebi Milane i mom najdražem fight portalu
Molim te predstavi Predatore i sebe našim čitateljima

»Predator« klubovi djeluju (za sad) na području Istre, u sklopu Predatora imamo potpuno opremljene Gymove, i dvorane u kojima držimo treninge kickboxinga, kickboxing igraonicu, muay thai, mma, powerlifting, aerobne i funkcionalne treninge za žene i muškarce. Imamo zaposlene školovane trenere, kineziologe, i majstore svojih zvanja. Ja sam trener i predsjednik u Predatoru. Predator je moj način života. Biti Predator je moj način života. Kaže se da »kako čovjek misli, takav on i jeste«. A Predator(filmski) je taj koji kontrolira vaš um i vaše misli, ulazi u njih, i koristi ih ,za ono što je njemu potrebno. Da bi bio dobar trener, psiholog, općenito da bi radio s ljudima, biti prijatelj. Ti trebaš baš to. Razumjeti. Povrh toga radim još kao Turistički vodič i pratitelj. Obožavam putovanja, pa sam i to nekako ukomponirala u svoj život. Uza sve to sam ponosna majka predivne studentice Azre, ponosna kćer roditelja Izeta i Arife, sestra Senada(brat Senad je trener MMA u klubu Predator) i djevojka Seana Šturbeja.

14572221_1660662040912831_5069858631511164614_n 14681830_1663146903997678_197997468043253382_n
Neobičajno je trenerka u kickboxu kako to da si se odlučila postati trenerka ?

Hmmm, to sam ja. Sve ono što je neuobičajeno, i što netko kaže ti ne možeš, ja moram i dokažem da mogu. I to prvenstveno sebi. Obožavam svijet borilačkih vještina. Ušla sam u njega još u kao dijete kroz karate, tae kwon do, budokai i na kraju kickboxing. Pri otvaranju kluba prije 20 g. cilj je bio samo »maknuti klince« s ulice. A s godinama je sve to preraslo u ovo. Klub koji je stvorio od državnih do svjetskih prvaka, te u zadnje 3 godine, ulazimo u polu profi i profesionalni svijet kickboxinga.

Kakvi su vam ciljevi u budučnosti ?

Cilj Predatora je uvijek isti, kroz zajedništvo i ljubav prema borilačkim vještinama, održati rad kluba, proširiti se diljem Hrvatske,i postati još veća obitelj, stvoriti tu i tamo nekog prvaka, usmjeriti nekoga u život, dati mu osjećaj pripadnosti. Kako u kickboxingu , tako u powerliftingu i mma( kojim smo tek oformiili grupu a već imamo nekoliko talenata.)

fight-night-2-trebnje-1168
Da li bi nekoga posebno istaknula od takmičara ?

Najbolji i najistaknutiji u klubu i na takmičenjima su Sean Šturbej i Ina Milohanić. Ina je nedavno sudjelovala i u svom prvom PRO box meču,gdje je poražena, ali ne i gubitnica. Moram istaknuti da je Ina majka 2 djece, u ovo je ušla prije 5 godina, i stvarno je talent, ratnica s velikim srcem , žao mi je što nije ranije započela. Sean je naš teškaš, započeo je prije nepune 2 godine. I evo već se zna na sve strane za njega, zovu ga hrvatski Mark Hunt. Prošli vikend izgubio je u Zagrebu na Bilić-Erić NF 8 od Igora Mihaljevića, ali za svih nas je on pobjednik, jer imati takvo srce(muda) ući u taj ring već je bila pobjeda.
U Predatoru je još jako puno dečki i cura u koje vjerujem i ukoliko nastave ovim tempom trenirati, nema nam kraja. Ponosna sam što se Predator s niti jednog takmičenja nije vratio bez medalja.

fight-night-2-trebnje-91413442253_1606832676295768_6557325767287800675_n
Uvijek kad se sretnemo deluješ pozitivno i voliš se šaliti kakav je recept za to ?
Kažu da su ljudi koji su dotaknuli dno, i uspjeli se odgurnuti prema površini nasmijani, zapravo najsretniji ljudi. Ja sam od onih koji znaju da sve što požele mogu i ostvariti. Želim svakome samo najbolje, vjerujem da su Karma, Bog, Univerzum tu da odrađuju svoje. Ja sam tu da se izborim za najbolje. Zdravi smo, imam divno dijete,žive i zdrave roditelje, radim što volim ,voljena sam. Ja više ne trebam.
U kutu za vreme borbi jako si strastvena i voliš vikati, da li si imala ikad problema zbog toga ?
Hahah..paaa..imala jesam više puta opomene od strane sudaca, opravdano naravno. Ali svi koji me znaju, znaju da je to jače od mene, i da ja to radim nesvjesno. Pošto se sva unesem , i proživljavam taj meč kao da sam i sama u ringu. Da sam nježnija i tiša, bavila bi se nečim drugim 😉

Šta radi Alisa kad nije trenerka ?

Alisa kad nije trener, je mama, putuje, šeta uz more s psima, čita, gnjavi Seana, druži se s obitelji, dragim ljudima, volontira, smišlja nove biznise.

13315714_1606081899704179_2245850684853944679_n

Kakva je Alisa kad je ljuta ?

Alisa kad je ljuta. Je ljuta. (Srećom to nije jako često). Alisa mrzi nepravdu, laž, licemjerje, dvoličnost. I spremna je« izvući pandže« kad je tako.
Dali imaju predatori ikakvu pomoč od države,regije,grada ili sve financirate sami ?

Predatori imaju malu pomoć Grada i Općine. I na tome smo im neizmjerno zahvalni.Ovim putem pozdravljam i zahvaljujem opcini Krsan Romanu Caricu i nacelniku Valdiju Runki sto su uvijek uz nas. Jednog dana ćemo naći i nekog opakog sponzora.
Kako bi sebe opisala u tri riječi ?

Borac, direktna, Crno-bijelo(nema sredine, u ničem)
Koji je recept postati uspješan borac po tvome mišljenju ?

Željeti to više od ičeg. Želja tjera na rad, rad rad rad..bez toga nema borca. Ne gurati svoj ego ispred, već učiti od onih koji znaju. Jedan trener ne zna sve, i zato ja podržavam da se odlazi na treninge u druge klubove, kampove. U klub sam dovela i trenera Ivana Rudana, upravo zbog toga, jer znam da više glava zna bolje i više.
Imate Predatori več dogovorene nastupe u budučnosti ?
Predator odlazi na sve pozivne turnire i mečeve, ne odbijamo ništa. Sad se spremamo za Croatia Open u Zagrebu.

trebnje-fn-3-268
Puno puta ste nastupali i u Sloveniji tvoje mišljenje o eventima kod nas ?

.Slovenci vole Predator Eventi su vrhunski organizirani, i rado se odazovemo uvijek.
Ako bi imala mogučnost nešto promeniti u svom životu šta bi promjenila ?

Jedino što me u životu muči što pravo i pravda nisu isto. I mjenjala bi jedino to , što sam se jednom nekad borila za nešto, a nisam shvaćala da nekad je poraz zapravo pobjeda. Čovjek treba slušati svoji intuiciju, uvijek.
Kako motiviraš svoje borce pred nastup ?

Uf..završila sam i školovanje »psihologija sportaša« , tako da im na sve načine pokušam ući u glavu, smiriti ih, podsjetiti zašto ovo rade. Oni znaju da sam uz njih 100% bez obzira na ishod, i da su moj ponos. To im daje sigurnost i vjeru u sebe. Ako se uspniče, opalim ih.(hahaha)
Istra je poznata po ukusnoj hrani a koja je tvoja omiljena hrana ?

Istra je zemlja masline, vina, tartufa, pršuta.. dobrih ljudi. Ja sam ponosna ča san istrijanka Volim sve. Mama mi je profesionalni kuhar, i bosanka(što znači fenomenalno kuha, peče pite), tata mi je između ostalog i tartufar. Dakle, cijeli život se hranimo fino. Od istarske hrane najviše volim pljukance s tartufima i raviole s pršutom i šparugama.
Šta bi meni kao turistu preporučila posjetit u Labinu ?

U Labinu sam proteklih godinu dana, od kad smo i tu otvorili Predator Gym. Obožavam Labin jer je udaljen svega 4 km od moje najdraže plaže. Labin, stari grad koliko je fotogeničan toliko je i šarmantan za prošetati i otkriti sve te silne uličice. A da ne spominjemo Rabac i njegove predivne plaže udaljen svega 3,5 km od Labina.
Ja sam ti inače pazinjanka, i u Pazinu je Predator nastao. Pazin grad ispod kojeg su dva jezera, uz njega Pazinska jama, grad Jules Vernea. Šta da ti više kažem Milan, osim da te pozivam na jedno istarsko druženje, uz finu klopu, a kako mi je jedna bubica šapnula i tvoji korjeni su labinjOnski, tako da sam sigurna da ćeš uživati .
Kde se vidiš u roku od 15 godina još uvijek kao trenerka ?

Zauvijek Doduše, plan mi je ustabiliti rad klubova, i da mogu opušteno uživati u plodovima rada i slušati kako cijeli svijet spominje Predator.

trebnje-fn-3-275

Sve dobro i hvala za razgovor
Hvala tebi Milane, nisam baš od intervjua, ali mogu ti reći da sam baš u ovome uživala. Želim ti svako dobro tebi, Fight madnessu, supruzi i tvojim sinovima vrhunskim mma borcima braći Krušič.

5

 

 

Milan Krušič

Share this post: