Alen Štritof : Virus jo je tudi meni močno »zagodel«

Lep pozdrav Alen kaj zate osebno pomeni novonastala situacija in kako se ti spopadaš s tem ?
Pozdravljen Milan in vsi bralci Fightmadness-a. Čas karantene poskušam izkoristiti najboljše kar se da, tako, da si vzamem čas, za stvari, ki jih drugače nimam časa početi. Poskušam tudi izboljšati svoje znanje, saj imam sedaj več časa za učenje in branje, skovati kakšne nove poslovne ideje in seveda, treniram malo več kot prej, čeprav brez ekipe ni isto.

Mnogi znani športniki in trenerji so prilagodili svoje treninge kako si se prilagodil ti ?
Kot sem napisal zgoraj, treniram več kot prej, saj imam čas za trening 2x dnevno, dovolj časa za regeneracijo in spanje, saj imam manj obveznosti kot prej. Na srečo imam svoj gym, v katerem lahko počnem prav vse, je pa tako, kot sem napisal že zgoraj – brez ekipe treningi niso isti.

Tvoje videnje Corona virusa in kako naprej ?
Iskreno ne spremljam preveč »poročil« in vsega negativnega na facebook-u. Nisem strokovnjak na tem področju, zato se držim priporočil, ki so jih nam določili s strani države. Ne zapletam se v neskončne debate na socialnih omrežjih, s katerimi seveda ne dosežeš prav nič. Skupaj z družino smo doma in ta čas preživljamo s pozitivno energijo, družabnimi igrami oz. druženjem za katerega prej ni bilo toliko časa. Seveda upam, da se to čimprej konča, ljudje ostanejo zdravi in ponovno »zaživimo normalno življenje«. Je pa to sigurno čas, ki nam je pokazal to, kar tudi sam vseskozi poudarjam – kako pomembni so nam bližnji oz. prijatelji, komunikacija in dobri odnosi, na kar pa ne smemo pozabiti tudi, ko bo enkrat tega spet konec.

Kakšni občutki so te prevevali kot organizatorja ob odpovedi Trebnje fightnight ?
Seveda sem bil razočaran, vložil sem že kar nekaj svojega časa, truda in denarja, na koncu pa sem moral prireditev razumljivo odpovedati. Proti virusu sem na žalost nemočen in mi ni preostalo drugega. Upam, da bo do poletja že vse potekalo po ustaljenem ritmu in da se vidimo na Trebnje Open AirFightNight-u, ki je sedaj že tradicionalno planiran zadnji vikend v avgustu v sklopu prireditve Slovo poletju.

Si lastnik in glavni trener v Top gym Trebnje kako se spopadaš z zaprtjem gyma ter enormnimi stroški ker gym ne deluje ?
Virus jo je tudi meni močno »zagodel«, saj imam svoje podjetje, stroške z najemnino, odpadle so mi mnoge prireditve in vse ostalo kar to potegne za sabo,.. Seveda sem tudi sam vmes na trenutke prvih nekaj dni postal malo slabše volje, ampak verjamem, da sem človek dejanj in zato iščem rešitve, kako se bom iz tega »skopal« kar se da dobro in pripravil na naslednje podobne situacije. Verjamem, da se bom(o) tudi iz te situacije vrnil še boljši!

32074033_10215797642517726_5590582328737923072_o

Kako si ti prilagodiš dan v samo izolaciji ?
Prvi teden sem imel problem, saj sem se zbujal že okrog 6.30. Poln energije, saj v normalnem ritmu vsak dan čez teden vstajam ob 5.25. Prvih par dni nisem imel ustaljene rutine, ni bilo vsakodnevnega dela, druženja z ljudmi in treningov z mojo ekipo, kar se mi je sigurno poznalo pri počutju, produktivnosti,.. Sedaj pa sem si uredil dnevni ritem, vstajam ob 8. uri in z Mio dan začneva s sprehodom s psi, zajtrkom in kavico, nato pa sledijo treningi in učenje/delo. Kasneje kosilo in druženje z družino in popoldne/zvečer še en trening ter druženje.

Kaj zate pomeni tako dolga pavza brez tekmovanj ?
Zame osebno to ni tak problem, saj so minila že 3 leta od moje zadnje borbe in resnično ne vem, kdaj bom lahko naredil svojo »poslovilno« borbo, ki si jo »potihem« vseskozi želim. Predstavlja pa to problem za moje tekmovalce, s katerimi sem imel določene plane, ki pa se bodo sedaj samo prestavili na čas, ko vse skupaj mine. Tudi v karanteni vsak dan komuniciramo in verjamem, da vsi komaj čakamo, da bo tega konec in da bomo takoj spet nazaj v tekmovalnem ritmu.

Kaj meniš o tem da nekateri ne jemljejo dovolj resno vsega skupaj ?
Seveda me jezi, ko ljudje to jemljejo »brezbrižno« in se še vedno obnašajo, kot, da ni nič »narobe«. Verjamem, da ima vsak nekoga, ki ga lahko s tem ogrozi in nikomur ne privoščim slabega, zato prosim vse, naj zdržijo še kakšen teden v karanteni. Že tako morajo nekateri delati na takih mestih, kjer si tega sigurno ne želijo, nekateri pa si želimo, da bomo lahko spet čimprej nazaj na svojem delovnem mestu in če bomo spoštovali »karanteno« bo vse skupaj prej po starem.

69967411_10219720289181441_2251780426202873856_o

Sporočilo našim bralcem ?
Vse, ki spremljajo Fightmadness in borilne športe, bi prosil, da se držimo pravil, ki so nam »dana« v teh časih. Poglejmo si kakšno dobro borbo, da nam čas hitreje mine, ostanite aktivni, ko pa bo vsega tega konec – hitro nazaj na treninge, podprite lokalna podjetja, klube in dogodke pa bomo vsi »vrnili« še boljši.

Hvala za razgovor in srečno
Milan Krušič

Share this post: