Aleksander Stankov :Stankov bo prišel v ring odločen in samozavesten !!

1)Živjo Aleks, 17. Novembra te čaka nova borba. Tokrat v Kopru na Eventu LegendsCollide II.
Kako potekajo priprave za borbo ?
Lep pozdrav vsem skupaj !!
Priprave na borbo potekajo dobro, trenutno smo v “brutalni” fazi. Ni nam lahko, je pa fajn, ker to tako zelo ljubimo in cenimo, da imamo borbo, da smo zdravi, da se lahko borimo, ter da imamo pri teh letih še telo, ki to trpinčenje premore.

2)S kom vse se pripravljaš na to borbo ?
Na borbo se pripravljam z mojim trenerjem Alešom Povhetom v njegovem klubu LEGIJA Maribor in s tamkajšnjimi tekmovalci.
Imam tudi osebnega boks trenerja, trenerja Boksarski klub Murska Sobota, Mitja Dišiča, s katerim delava individualne treninge. Mitja me ne “špara”, tako da dejansko, ko delam z njim, delava tudi na kondiciji.
Prav tako imamo v tej fazi sedaj pri Alešu ne res naporne treninge, izpostavil bi našega Saša Klinca, on je moj najmočnejši sparing partner, neverjetno je močan in zelo dobro dela, iz mene potegne vse napake, da lahko na teh delamo. Ko spariram z njim je vedno hardcore in tudi utrudim se maksimalno. Seveda mi zelo pomagajo tudi ostali naši tekmovalci, na tem mestu vsem mojim sparing partnerjem LEGIJA Maribor najlepša hvala iz srca !!
Prav tako pa sem res presrečen in resnično počaščen, da lahko “uporabim” svoje člane, torej člane LEGIJA Murska Sobota za priprave, trenutno imam v klubu pet tekmovalcev, ki so se pripravljeni boriti, oni mi tudi pomagajo z sparingi, ter prav tako ostali, ki ne tekmujejo, so mi zelo v korist, ko včasih kateri trening posvetimo samo sparingom in se jim pridružim.
3)Kako dobro poznaš nasprotnika ter kaj misliš o njem ?
Stefana Stanića ne poznam ravno dobro, je zelo “novo” ime na naši borilni sceni. Gledal sem borbo, ki jo je imel na W5 v Kopru proti Matic Pranjiču. Moram reči, da sta me oba zelo pozitivno presenetila, kako dobro borbo sta prikazala, glede na to da imata malo izkušenj. Stanić je zmagal borbo, bil je zelo aktiven, torej visoka frekvenca in prikazal tudi je zelo dobro kondicijo.
S tem, da je sprejel borbo proti meni, torej proti mnogo bolj izkušenemu nasprotniku, pa pove tudi marsikaj o njem, tudi sam sem vedno bil neustrašljiv in sprejemal borbe z mnogo bolj izkušenimi nasprotniki.
V vsakem primeru pa bo to zelo velika izkušnja za Stefana in iz takšnih borb ponavadi borci največ odnesemo.
V Stefana sploh ne dvomim, da bo prišel v to borbo zelo dobro pripravljen.

44157605_2019455108113916_3629478073583271936_n
4)Kakšen potek borbe napoveduješ in kakšna je taktika ?
Gledenato da ima Stefan velikofrekvenco v borbah in grize do zadnjega,mislim da bo to zelo dobra borba, z visokofrekvenco in velikoakcije.
Taktiko imamo in tudi delamo na njej, kako pa kaj, pa bom raje obdržal zasebe, pa probal raje realizirati v ringu.
Mogoče povem le to da Stefan rad dela na distanci, jaz pa zelo rad izvajam pressing, tako da bomo videli kako bo Stefan prenesel moj konstanten pressing, ampak fajt je fajt, vse po feelingu, mogoče pa bo meni tokrat bolj odgovarjala distanca, pustimo se presenetiti.

Stefan je underdog, jaz mu dam veliko spoštovanje, da je sprejel borbo proti meni, ampak mislim da mu bo pretežko z mano, mislim da mi ni dorasel.
Definitivno vidim sebe kot zmagovalca, najraje seveda z nockoutom, ampak ne bomo lovili nockout, bomo pa poskusili napadat iz čimvec različnimi “orožji” .Napadati tako dobro, da mu bo tako težko, da bo sam težje delal na svoji strategiji.
5)Tvoje sporočilo nasprotniku?
Stefan, mladi, lačen lev, sporočam ti da imaš pogum, in spoštujem to, spoštujem tebe, tvojo ekipo,ampak Stankov, stari lev se zdaleč ni končal, boril se bom do zadnjega, kot da mu gre res za teritorij ali za življenje, kot pri levih.
Stankov bo prišel v ring odločen in samozavesten.

33028604_1452879751525516_780863301096570880_n

6)Tvoje sporočilo vsem fanom in gledalcem ?
Moram izraziti spoštovanje celotni ekipi LEGENDS COLLIDE, da organizirajo nekaj tako velikega, fightcard je vrhunski, veliko slovenskih imen, kar je prečudovito, da se podpirajo naši, tako mladi upi, kot uveljavljeni borci.
Pozivam vse moje fane, ter fane ostalih fajterjev, prav tako vse ljubitelje borilnih veščin, da pridejo 17. novembra v Koper podpret nas borce ter organizatorje, in s tem celotno slovensko borilno sceno, da bodo takšni eventi še naprej prirejani v naši prelepi kokoški, ter mi borci tako imeli borbe in motivacijo, se še bolj truditi in trenirati za to, kar tako zelo ljubimo.
Hvala tudi vam, ekipa Fight-Madness.

Žiga Knuplež

Share this post: