Aleksandar Rakas:Moj čas prihaja !!!

V današnjem razgovoru se vam predstavlja mladi in obetavni Aleksandar Rakas !
Pozdrav Aleksandar molim te predstavi se našim čitateljima
Pozdrav..Ja sam Aleksandar Rakas, imam 24god,dolazim iz Zagreba, profesionalni sam mma borac i član sam House of pain teama u Zg..
Koliko dugo se več baviš sa MMA ?
MMA se bavim nekih 3 god, ali sve je postalo puno ozbiljnije prije 1god kada sam došao u Zg i ostvariio suradnju sa mojim trenerom Goranom Babićem koji mi je pružio kvalitetne treninge i podigao moje mogučnosti na veču razinu..
Tvoji uspjesi ?
U mma karijeri imam 8 profi mečeva.. Scor mi je 5:3 dva puta sam osvoji Wfc challengers i osvajač sam prvog FFC futuresa koji se održao u 3mj u Opatiji.
Kada čemo te konačno vidjeti u FFC ?
Budući da sam finalista FFC futuresa koji če se održati krajem godine nastojaću da odnesem taj naslov pobjednika FFC futuresa i to mi je sad glavni cilj i za to se spremam.. Kad osvojim taj naslov, nadam se ugovoru sa FFC organizacijom i možda me vidite već iduće godine na nekom od FFC evenata.. Ja nigdje ne žurim, strpljiv sam.. Kada dodje poziv od FFC-a bit ču spreman..
Kako se prehranjuješ kad se spremaš za meč ?
U vezi prehrane moram priznati da sam discipliniran, hranim se zdravo sto je vise moguće, i to je jedna od najbitnijih stvari o kojoj bi svaki sportaš trebao voditi računa.. Prvo zbog osobnog zdravlja, i na kraju samom zbog vaganja prije borbe.. Ako si discipliniran i korigiras si kilažu tokom priprema, nečes imati problema na vaganju… Zato pizze i ćevape možete ostaviti kod mog prijatelja Milana Krušića da vam ih pričuva.. 😉
Znamo da te familija podržava kako to utječe na tebe i dali te to još dodatno motivira ?
Da, moja obitelj me dosta podržava u ovome, prvenstveno moj otac.. Od samog početka je bio uz mene i podržavao kad je najviše trebalo i kad je bilo teških trenutaka u karijeri, zato hvala mu na tome.. I svakako mislim da je vrlo važno imati podršku od svojih najbližijih, i to može biti samo veliki plus za svakog borca u njegovoj karijeri..
Tvoji ciljevi i ambicije u sportu ?

Moj cilj je definitivno doči u FFC, naravno sto više pobjeđivati i napredovati i svoj put nastaviti prema jos vecim i jačim organizacijama.. UFC je definitivno san većine boraca i ja bi se volio jednoga dana nači tamo..

Tvoja omiljena hrana ?

Omiljena hraana.. Hmmm tesko pitanje.. :-D. Alii neka dzambo pizza uvijek dobro dodje.. 😉
Koji je tvoj najteži meč do sada ?
Bio je to meč na samom pocetku moje karijere protiv Vase Bakočevica.. Vaso je več tad bio dobar borac i bio je jednu stepenicu ispred svih nas.. A izdvojio bi jos meč protiv Lemmy Krušiča, isto je bio jedan od težih protivnika..dosta borbe smo proveli u parteru, bila je jedna jako zanimljiva i atraktivna borba za publiku., a naporna za nas dvojicu.. 🙂
Na koju si pobedu najviše ponosan ?
Najdraža pobjeda mi je bila protiv talijanskog borca Arbera Muratia na Wfc u Litiji.. Najviše zbog toga jer me je njegov team podcjenio, a ja sam ga pobjedio njegovim oružjem u parteru na armbar..
U kojem klubu treniraš ?
Dolazim iz kluba House of pain u Zg.. Treniramo u Core Gymu, i zasigurno smo jedan od najboljih teamova u Hrvatskoj.. Imamo par odličnih boraca kao sto su Francisco Croata Barrio, Luka Jelčić, Tadija Majić, Asmir Sadikovic, Jasmin Ilijas i drugi..
Tvoji osječaji kad ideš prema kavezu ?
A uvijek bude malo pozitivne treme što je normalno.. Straha ne smije biti uopče i to je to.. Znaš kako si trenirao, koliko si spreman i koliko vrijediš i to ti da još veču snagu na putu do kaveza, ringa..
Svako ima neki uzor i nekog ko ga motivira ko je to u tvom slučaju ?
Naravni kao i većina boraca imam i ja svog uzora u sportu..Gledajuci meceve Mirka Fililovica sam i počeo trenirati borilački sport.. Njegovo vrijeme u doba Japanskog Pridea je nezaboravno.. On je velika ikona ovog sporta i drago mi je da mi je takav sportaš uzor..
Kada te možemo vidjeti opet u Sloveniji ?
U Sloveniji sam odradio vecinu svojih mečeva i tamo sam stekao jako puno obožavatelja i prijatelja.. Slovenska publika me je uvijek podržala kao da sam njihov borac.. Tako bi se osječao na meču.. Nemam ništa još u planu za odraditi meč u Sloveniji ali nadam se da če se to uskoro i dogoditi i radujem se ponovnim dolasku tamo..
Tvoj savjet za sve one koji se žele bavit ovim sportom a ne znaju kamo i kako početi ?
Ako ste se pronašli u ovom sportu, i mislite da je to ono pravo za vas, onda svakako potražite dobar mma klub i odlučno krenite i budite strpljivi, jer uspijeh ne dolazi preko noči.. 🙂
Kad poslije svega završiš karijeru gde se vidiš u sportu ili češ se baviti drugim stvarima ?

Nastojacu sto više da ustrajem u ovom sportu, ali ipak sve zavisi hoče li mi to moj bioloski sat dopustiti.. Kad dodje kraj i kad rukavice moraju otiči na klin, pomirit ču se sa tim kao pravi sportaš i posvetiti se drugim stvarima u životu.. Najvise svojoj obitelji..
Poruka slovenačkim fanovima i prijateljima ?
Puno pozdrava za sve moje fanove i prijatelje u Sloveniji, i nadam se da se uskoro opet vidimo i da čete uzivati u mojim mečevima.. Pozzzz

afc 6 fights 362 afc 6 fights 366 DSC_0393

Share this post: