Intervju Anto Širić:Moji ciljevi su da postanem jedan od najboljih u ovome sto radim!

Intervju Anto Širić

Pozdrav Anto

Koliko dugo se več baviš sa K1 ?
Počeo sam sa tajlandskim boksom i jedno vrijeme smo kombinirali tajlandski boks i sve »tvrde« discipline kickboxinga,u zadnje vrijeme smo puno vise orijentirani na K1. Počeo sam prije nekih 4-5 godina i svoj prvi meč sam odradio baš u Sloveniji na kojem ste me pratili baš kao i danas,hvala Vam na tome.

Tvoji ciljevi i ambicije u sportu ?
Moji ciljevi su da postanem jedan od najboljih u ovome sto radim! To je veliki zalogaj,ali smatram da ako u životu radite nešto bez cilja da to nema smisla pa koliko god ti ciljevi bili realni ili neralni.

Tvoja omiljena hrana ?
Ja sam osoba koja jede sve.Kada bih rekao da mi je mješano meso najdraže onda bi ispao malo ne ozbiljan haha pa cu reći da obožavam tjesteninu u umaku s piletinom i gljivama ili bilo koje meso u umaku, bitno je da ima mesa . Bosanac sam i ne mogu bez bosanske kuhinje i maminih pita i kolača. 😛

Tvoj slijedeči meč je ?
Imam nastup na eventu » oluja u ringu 7« u kraljevskom gradu Kninu!
Koja je tvoja najdraža pobjeda u karieri ?
Volim sve svoje pobjede sve jako vesele i pruzaju tako dobar osjecaj zbog kojeg je ovaj sport na neki način ovisnost. Ali izdvojio bi pobjedu protiv Kazakhstanskog borca na svijetskom prvenstvu, baš zbog toga jer mi je to bilo prvo veliko prvenstvo i veliki doživljaj. Naravno tu je i pobjeda u finalu europskog prvenstva protiv ruskog reprezentativca

U kojem klubu treniraš i dali si zadovoljan sa radom u klubu ?
Treniram u American Top Teamu u Zagrebu pod vodstvom trenera Marija Valentića , to je zasigurno jedna od najboljih dvorana u cijeloj Europi. Imamo sve sto je potrebno i puno vise od toga. Uvijeti su vrhunski bas kao i cijeli fight team. Nasu kvalitetu su prepoznali i borci izvan Hrvatske koji nam često dolaze u posjetu. Atmosfera je vrhunska kao i treneri i moze se reći da smo mi jedna velika obitelj na čelu koje vlada naš »vođa« Dražen Forgač-Forgy.

Kakav je tvoj radni dan kad se spremaš za nastupe ?
Završio sam skolu pa je sada puno lakše,dok ne krene fakultet mogu uživati u treninzima pa evo današnji dan je izgledao tako da sam se probudio u 6:00, otišao i odradio trening, nakon toga stižem doma,jedem i spavam 2-3 sata,zatim opet jedem i sada me čeka masaža nakon koje opet jedem zatim opet odlazim na trening,nakon treninga opet jedem i spavam. Kao sto vidite puno se trenira,spava i jede, smatram da je to savršena formula za uspjeh.

Koji je tvoj najteži meč do sada ?
Najteži meč mi je bio onaj protvi hrvatskog reprezentativca u boksu Luke Plantića koji se održao prije nekoliko godina. Luka je bio toliko fizićki spreman da su borci predavali mečeve nakon prve runde jer jednostavno više nisu mogli izdržati taj tempo. Odradio sam meč do kraja ,ali sam izgubio na bodove,za trenera i mene je to bio veliki uspijeh jer sam tek usao u juniorsku konkurenciju i to mi je bio četvrti meč u jednom danu,pružio sam Luki otpor koliko sam mogao. Svaka čast Luki na tom nastupu kao i na svakom drugom.

Tvoj savjet za sve one koji se žele bavit ovim sportom a ne znaju kamo i kako početi ?
Pa moj savjet je da dođu trenirati. Za početak s rekreativnom grupom , a nakon što pokažu želju i potencijal počet će malo ozbiljnije trenirati i dalje sve ide stepenicu po stepenicu. Oni koji misle da će nakon mjesec dana treninga biti šampioni mogu to zaboraviti. Ovo je sport u kojem morate stalno raditi i truditi se napredovati bili vi rekreativac ili Daniel Ghita.

Kako se koncentriraš pred sam nastup i kakvi su tvoji osječaji kad ideš prema ringu ?
Volim kada imam mir prije meča, imam svoje rituale bez kojih ne mogu i koji mi daju veliku snagu i želju. Jer kada imaš osjećaj da nisi sam u ringu već da je netko uz tebe onda si nadmocan! I smatram da je taj » Netko« zaslužan za svaku moju pobjedu. Mislim da svaki borac osjeća tremu i lagani strah pa tako i ja,ali to je ono što volim i tada uživam to je mojih pet minuta kada idem naplatiti svu svoju muku i trud i kada idem raditi ono što volim i želim.

Svako ima neki uzor i nekog ko ga motivira ko je to u tvom slučaju ?
Pa nemam nekog posebno volim svakog borca i pokusav nešto naučiti iz toga,ali možda bi izdvojio Badr Harija jer on je prošao sve ovo kao što sada prolazim i ja u mojim godinama je imao istu kilažu kao ja isti broj mečeva,nekako me motivira ta zamisao da bi se mogao proslaviti kao i on i biti jedan od najbolji. I definitivno tu je Mladen Brestovac koji mi je također jedna velika motivacija. Imao sam čast odraditi nekoliko treninga s Mladenom i smatram da je jako dobra osoba i pokazao je želju da mi pomogne da neki savjet i uputi u neke stvari. Ne mogu vam opisati koliko sam sretan kada radim s njim trening jer se uvijek sjetim scene kada sam prije nekoliko godina kao totalni početnik došao u Spartan gym u kojem Mladen trenira da bi odradio zajednički trening s borcima koji su tek počeli baš kao i ja. A tu je bio Mladen,lupao je u vreću a ja sam sjedio i pitao se kada cu ja biti takav borca,hoce se to uopce dogoditi? Hocu ja ikada moc trenirati s takvima? Naravno sada nisam ni blizu onome sto je Mladen ,ne mogu se uopce mjeriti s njim, ali veseli me to da sam ispunio svoju želju i trenirao s takvim borcem. Zelja mi je bila naučiti preskakati uže,naučio sam ,želja mi je bila naučiti povezati dva udarca,naučio sam,želja mi je bila odraditi trening s Mladenom,odradio sam. Sada mi je zelja biti najbolji u ovom ,nadam se da cu to također ostvariti. Nakon što je Mladen završio s treningom otišao sam lupit tu vreću. Imao sam osjecaj da nikad vise necu stat na tu nogu haha, to je bila posebna ,tvrda vreća samo za Mladena.

Ako se sada osvrneš natrag šta bi mijenjao u svom sportskom životu ?
Pa ne bih mijenjao ništa,od samog početka su uz mene ljudi koji mi žele dobro i koji mi pružaju puno toga i smatram da je svaka njihova odluka vezana za mene ispravna. Naravno tu i tamo se nađe netko tko vam želi sve to uništiti,ali takvi ne shvaćaju da su oni samo jedna velika motivacija.

Poruka fanovima i prijateljima ?
Cudno mi je procitati ovo »poruka fanovima« ,mislim da jos nisam netko tko ima svoje fanove. Jos puno se moram truditi da bih to ostvario,ali evo ako postoji na svijetu jedan takav,ja mu se zahvaljujem od srca i jako mi je drago ako netko voli moj način borbe i mene kao borca.To bi me jako usrećilo i motiviralo za daljni rad i napredak. Poručio bih svima da se okrenu sportu,jer to je savršen način na koji se covjek moze izgraditi kako fizicki tako i mentalno.

Hvala za razgovor i sve dobro u karieri.

Opatija-4588-1000x66711701129_712348758911956_6883356353199829220_n11265490_682413548572144_3583359012609385745_n

Share this post: